Het lekkerste ijsje ter wereld 🍦

29 juli 2024 - San Gimignano, Italië

Nadat we gisteren lekker afgekoeld hebben bij het zwembad…. Hoewel!!? Het was 38 graden en de mannen (Peter en de buurman van vcgoirle) hadden bedacht om toch nog even twee uur te gaan beachvolleyballen.

07ce7f74-b2ff-431c-b145-d796e494c203

De dametjes, Nikki en haar buurmeisjes, hebben zich samen met mij heel de dag vermaakt in en bij het zwembad.

4e20a7c3-ac4a-423b-83b9-b6f04c7aa20683867c28-58de-4399-836d-9620a2dee926

Vandaag stond San Gimignano op het programma. Wat we de hele week al ‘San huppelepup’ noemen omdat we het niet kunnen onthouden en niet kunnen uitspreken 😅
San Gimignano wordt ook wel het Manhattan van de middeleeuwen genoemd, vanwege de vele torentjes. Dit valt vooral op als je er vanuit de verte naartoe rijdt. Het stadje deed ons erg denken aan Volterra van vorig jaar. Zelfde sfeer.

IMG_5725IMG_5060IMG_5062IMG_5069IMG_5727IMG_5080IMG_5074IMG_5075
De hoogste toren heet Torre Grossa en is door Peter en Nikki moedig beklommen. Ik heb mezelf de energie en nog meer warmte bespaard 😅 ik vond de toren ansich bereiken al een kunst.

IMG_5741IMG_5740IMG_5739IMG_5082IMG_5085IMG_5091IMG_5090

Vervolgens zijn we teruggelopen naar een restaurant wat we al eerder hadden gezien. Ze hadden hier voor ieder wat wils: voor Peter een heerlijk Italiaanse pasta, voor Nikki een pannenkoek en voor mij zo’n overheerlijk broodje met Italiaanse worst. Het voelde een beetje als uiteten.

IMG_5093IMG_5742

Na nog wat shoppen gingen we voor het hoogtepunt van de dag: het lekkerste ijsje ter wereld. Op het driehoekige plein in het midden van het stadje zit Gelateria Dondoli, welke meerdere jaren is uitgeroepen tot beste ijsmaker ter wereld. Voor het piepkleine zaakje stond een lange rij, maar het ijs was 👌

IMG_5096

Na het bezoekje aan San Gimignano hebben we nog een heerlijke afkoelsessie gehad in de lokale decathlon. Zo’n blauw uv-shirt als Nikki’s vriendinnen hebben is zo gek nog niet met 38 graden 😉
Gisteren was ze een heel klein beetje verbrand op de rug en we willen erger voorkomen. Meteen een nieuwe bikini gescoord, want dat handig als ik moet plassen mama 🤣 uhm vooruit dan!

IMG_5744

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Angelique:
    29 juli 2024
    Wat een heerlijke verhalen weer!! Én lekkere ijsco's! De lekkerste van de wereld moet toch wel echt fantastisch zijn😋
    Nikki, welke smaak had jii gekozen?
    Hahaha, het verschil mag er wezen: waar de ene afhaakt bij het beklimmen van de kerktoren, gaat de ander nog even een lekker potje beachen. Hilarisch!
    Wel fijn dat het allemaal kan, het klinkt in alle opzichten als volop genieten😎
  2. Mark:
    29 juli 2024
    Living the good life. Enjoy.
  3. Marit Leijten:
    29 juli 2024
    Leuk zo voor Nikki met de vriendinnetjes hele dagen 😊!
    Was zeker wel heet, die toren beklimmen!
    Maar als beloning wel het lekkerste ijs van de wereld 🤪
  4. Judith:
    30 juli 2024
    Wat een heerlijke fotos weer zeg!
    Foto van Nikki op jullie veranda vind ik erg leuk. Ze lijkt daar zo groot. Echt al een hele dame. Het lekkerste ijsjes van de wereld. Tante Judith is jaloers😋.
    Hele fijne vakantie geniet ervan xxx
  5. Annelies & Adrie:
    30 juli 2024
    Opa vraagt: 'Zijn de ijsjes lekkerder, dan het mango ijsje van de ijsvlinder'? Zo te zien en te horen , vermaken jullie je uistekend! Voor iedereen iets leuks. 😘😘
  6. Rinus & Lenie:
    30 juli 2024
    Wat een heerlijk geschreven stukje weer, jullie genieten volop. Wel erg warm daar hè goed insmeren. Oma lust ook wel het lekkerste ijsje ter wereld 😀🍦