Welkom in de Nederlandse enclave

25 juli 2024 - Figline Valdarno, Italië

Een teken van leven 😃 vanuit het hete Italië. Ik zei gisteren nog tegen Peter, het is net als de sauna, maar dan de hele tijd 🥵 Het is hier ruim 35 graden. Iets wat tijdens de picknick onderweg hiernaartoe al even slikken was… We hebben onze gekke hoedjes er maar weer bij gepakt!

IMG_4969

We zijn inmiddels goed gesetteld in onze stacaravan op de heuvel van de camping. Pittige wandelingetjes in de hitte.

a3efe9e6-6084-4abf-8b8f-2185c10fcf6d

De caravan is een oud ding met her en der wat tape, maar het valt enorm mee want het is erg goed schoon! Mooi uitzicht en heerlijk terras, en het meest ultieme: onze airco!  (onszelf af en toe eventjes opsluiten met de airco aan is echt genieten 😆)

De camping is eigenlijk meer een dorp: meerdere zwembaden, meerdere winkels, meerdere shows en diverse eetgelegenheden. Niet perse onze eerste voorkeur, maar wel gezellig hoor tussen alle Nederlandse gezinnen 😇 Nikki is er in ieder geval helemaal mee in haar nopjes dat ze op de dag van aankomst meteen twee vriendinnen heeft gemaakt. De buurmeisjes van 7 en 9 uit Goirle. En ook Peter was een bekend gezicht ‘hey, jij volleybalde toch bij Sarto’ 🤣

Vanmorgen na het ontbijt eerst op pad gegaan om alle boodschappen in huis te halen. Niet leuk, maar vanmiddag beseften we dat we er steeds handiger in worden, we vinden steeds beter onze weg in de buitenlandse supermarkten ondanks mijn allergieën. We weten steeds beter wat ze waar hebben, en hebben dan ook meteen voor een week aan maaltijden in huis.

IMG_4970

En vanmiddag was het natuurlijk zwembad-tijd! Nikki’s geduld was op 😉

Ze heeft de hele middag met de oudste van de twee buurmeisjes de diverse glijbanen onveilig gemaakt. Tussendoor nog een ijsje en uiteraard ook Loom kan dit jaar niet ontbreken.

IMG_4982IMG_4980IMG_4983

Verder geen hele actieve dag dus, en ook het programma voor morgen ziet er zo uit, maar wel heerlijk relaxt.

We hebben diverse stedentrips in het vooruitzicht: Florence, Siena, Arezzo en San Gimignano,… maar eerst rustig aan acclimatiseren!

IMG_4986

1. Judith:
    25 juli 2024
    Wat heerlijk Suus en Peter en Nikki. Ziet er heerlijk relaxt uit. Super. Heel veel plezier. Xxx
  2. Rinus & Lenie:
    26 juli 2024
    Dit geeft toch een op en top vakantiegevoel, Nikki die volop geniet in het zwembad (er gaat niets boven een 🛝) en Pap en Mam in de relaxmodus, heerlijk toch 🍨🍹🍺 Geniet er maar lekker van 👋👋
  3. Familie van Bragt:
    Klinkt heerlijk 🤩😊
    Lekker genieten daar!
  4. Marit Leijten:
    26 juli 2024
    Ziet er leuk uit hoor! Leuk loomen haha dat deed ik vroeger ook veel!😊
    Geniet ervan!
  5. Annelies & Adrie:
    26 juli 2024
    Dit is echt een camping voor gezinnen met kinderen! Lekker de hele dag zwemmen en glijden!! Nikki geniet hiervan!!👍 Wel fijn, dat je verkoeling in de caravan hebt. Heerlijk lui de hele dag lezen. !! Lekker niksen. Een uitstapje lijkt me een uitdaging met die temperatuur. Veel plezier!!!😘😘 dikke knuffel voor Nikki😍
  6. Angelique:
    28 juli 2024
    Dat ziet er inderdaad heerlijk uit allemaal!! En euh...TE gekke hoedjes! Superleuk:-D
    Even helemaal niks, zwemmen en relaxen, klinkt als een echte vakantie. Heerlijk!!